Meg Cabot

Jag har just börjat läsa av den kända författaren:
Meg Cabot och jag medkänner att hon är fantastik. Många "äldre" författare försöker sig ju på att skriva ungdoms böcker och det passar ju alldeles utmärkt, bara dem inte försöker vara ungdomarna själva. Det slutar oftast i katastrof.
Serier eller böcker som Twilight, Vampire Acedemy, Saknad, Himmlen börjar här, Systar i jeans mm kan man läsa, men vissa böcker som Isdraken mm (kommer inte på bra exempel nu bara för det skriver ner dem när jag kommer på) vill man ju bara spy på. NI HAR VARIT BARN / UNGDOMAR MEN SKRIVER VÄRDELÖST!. Häng med säger jag bara. De flesta ungdoms böcker jag läset, där författarna låtsats vara ungdomar handlar bara om PROBLEM. Och då menar jag inte normala problem utan typ skol böcker som där det är problembarn, alkohol föräldrar, döda föräldrar mm-. VARFÖR? Kan dem inte bara skriva en normal bok saker som händer lite mer ..... vanligt?

Jag vet att jag låter väldigt okänslig och jag förnekar inte att jag inte blev berörd av vissa av dem böckerna MEN SNÄLLA. Nu själv handlar det om att ha så MYCKET PROBLEM SOM MÖJLIGT. det har blivit små grejer att desto mer problem man har desto mer "accepterad" är man. Man ska helst gråta hela tiden och vara myyycket ledsam. Jag har aldrig läst en bok om ett sånt ämne.

Sjukt?. nej det är verklighet. iallafall för mig. och tror många andra. Många av mina förre detta kompisar skulle jätte gärna vilja att något hemskt händer i deras liv så dem får bli lite deprimerade och ha något liksom.

Där kommer boken:Den boken gillade jag faktiskt inte av någon andlednig, den är oxå skriven i dagboks form och jag ogillar oftast böcker skriva i dagboks form undantag prinsessans dagbok. Boken handlar lite om vad jag skriver om däruppe att ens liv är sådär hopplöst normalt.

Jag känner faktiskt igen mig i karakakären. Mycket fyndigt faktiskt.

Aja kommer tillbaka till den här väldigt intressanta diskusion senare, men tillbaka till ämnet.

Meg cabot.
Hon skriver som en tonårig tänker. Jag är varken vegitarian, prinsessa eller har skilda föräldrar, MEN HELHETEN, KARAKTÄREN DEN, DEN! Det är jag rakt igenom. Jag kallas faktiskt för mia så ett till plus.

Jag skriver mer i ett annat inläg varför jag är Mia, men vidare till ämnet igen.

Att skriva genom en tonårings perspektiv på livet är svårt. Men Meg Cabot lyckats verkligen i den här serien. Jag verklïgen älskar det.
'
Jag har oxå läst en annan serie av henne som heter airhead som jag skruver mer om i ett annat inlägg, men där är det inte riktigt likadant. Hon skriver inte helt ur ett tonåringsliv perspektiv, men något Meg gör i allasina böcker är nytänkande. Jag gillar verkligen det.

I airhead så byter huvudpersonen hjärna med någon i prinsessans dagbok, ja hon blir prinsessa.


SAKER JAG SKA KOMMA IHÅG ATT SKRIVA INLÄGG OM:

problem böcker
Jag som mia i prinsessans dagbok
Mitt hopplöst normala liv
Skol böcker
samma handlingar
airhead


Puss & Kram, förlåt för ett krångligt inlägg. :*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0