Meg Cabot

Jag har just börjat läsa av den kända författaren:
Meg Cabot och jag medkänner att hon är fantastik. Många "äldre" författare försöker sig ju på att skriva ungdoms böcker och det passar ju alldeles utmärkt, bara dem inte försöker vara ungdomarna själva. Det slutar oftast i katastrof.
Serier eller böcker som Twilight, Vampire Acedemy, Saknad, Himmlen börjar här, Systar i jeans mm kan man läsa, men vissa böcker som Isdraken mm (kommer inte på bra exempel nu bara för det skriver ner dem när jag kommer på) vill man ju bara spy på. NI HAR VARIT BARN / UNGDOMAR MEN SKRIVER VÄRDELÖST!. Häng med säger jag bara. De flesta ungdoms böcker jag läset, där författarna låtsats vara ungdomar handlar bara om PROBLEM. Och då menar jag inte normala problem utan typ skol böcker som där det är problembarn, alkohol föräldrar, döda föräldrar mm-. VARFÖR? Kan dem inte bara skriva en normal bok saker som händer lite mer ..... vanligt?

Jag vet att jag låter väldigt okänslig och jag förnekar inte att jag inte blev berörd av vissa av dem böckerna MEN SNÄLLA. Nu själv handlar det om att ha så MYCKET PROBLEM SOM MÖJLIGT. det har blivit små grejer att desto mer problem man har desto mer "accepterad" är man. Man ska helst gråta hela tiden och vara myyycket ledsam. Jag har aldrig läst en bok om ett sånt ämne.

Sjukt?. nej det är verklighet. iallafall för mig. och tror många andra. Många av mina förre detta kompisar skulle jätte gärna vilja att något hemskt händer i deras liv så dem får bli lite deprimerade och ha något liksom.

Där kommer boken:Den boken gillade jag faktiskt inte av någon andlednig, den är oxå skriven i dagboks form och jag ogillar oftast böcker skriva i dagboks form undantag prinsessans dagbok. Boken handlar lite om vad jag skriver om däruppe att ens liv är sådär hopplöst normalt.

Jag känner faktiskt igen mig i karakakären. Mycket fyndigt faktiskt.

Aja kommer tillbaka till den här väldigt intressanta diskusion senare, men tillbaka till ämnet.

Meg cabot.
Hon skriver som en tonårig tänker. Jag är varken vegitarian, prinsessa eller har skilda föräldrar, MEN HELHETEN, KARAKTÄREN DEN, DEN! Det är jag rakt igenom. Jag kallas faktiskt för mia så ett till plus.

Jag skriver mer i ett annat inläg varför jag är Mia, men vidare till ämnet igen.

Att skriva genom en tonårings perspektiv på livet är svårt. Men Meg Cabot lyckats verkligen i den här serien. Jag verklïgen älskar det.
'
Jag har oxå läst en annan serie av henne som heter airhead som jag skruver mer om i ett annat inlägg, men där är det inte riktigt likadant. Hon skriver inte helt ur ett tonåringsliv perspektiv, men något Meg gör i allasina böcker är nytänkande. Jag gillar verkligen det.

I airhead så byter huvudpersonen hjärna med någon i prinsessans dagbok, ja hon blir prinsessa.


SAKER JAG SKA KOMMA IHÅG ATT SKRIVA INLÄGG OM:

problem böcker
Jag som mia i prinsessans dagbok
Mitt hopplöst normala liv
Skol böcker
samma handlingar
airhead


Puss & Kram, förlåt för ett krångligt inlägg. :*

Läser just nu:

Den här veckan har varit en plugg & läs vecka. Jag läste ut Prinsessa i rosa & idag Prinsessa i högform.
Båda var väldigt bra och förtjänar som vanligt mycket bra betyg.

Den jag läste ut idag.


& har nu är det dags för, party prinsessan.Hittils har serien imponerat mig sjukt mycket och jag är verkligen jätte glad! Jag älskar att hitta en serie som man verkligen faller för!
Ska köpa de andra tre böckerna i serien den här veckan innan Dubai så jag har något att läsa!
Puss & Kram Mimmi

SPORTLOV!

Hejsan älskade bloggläsare :D
Nu är det sportlov och jag NJUTER! Har faktiskt åkt ut till landet för att ta det lite lugnt och sedan bär det av till Dubai på tisdag! Jag har många böcker jag vill hinna med och läsa så jag hoppas det blir mycket inlägg denna vecka och veckan som kommer!

Har ni känt att det är VÅR! Det är ju helt underbart! Jag kan gå i mina convers och mysa med en bok!
Även om jag älskar vintern och sitta inne framför brasan med en kopp varm choklad och läsa lite så ÄLSKAR jag sommaren.
Sommarlov = MYCKET LÄSNING
Jag brukar lägga mig i hamoken/ Gräset och läsa till jag är färdig.
Jag brukar alltid lägga mig under vårt körsbärsträd och läsa. Det är helt underbart. Förutom myrorna. Usch
Att ligga och steka sig i solen med en bok tills man nästan blir tvingad ner i vattnet. Underbart.
Jag valde den här klipp hopp bilden för när jag tänker på att sommar blir det kompisar och bad! Jag hoppade med mina kompisar från flera olika klippor i sommras när vi åkte runt lite med min kompis vattenskoter :)
Aderlalin kick :D :/ Det var faktiskt jag som hittade klippan och började hoppa från den hahah.
Puss & Kram Mimmi

*suuuck*

Jag har en så himmla dålig statestik :¨( Jag har en till blogg om VD har länkat den och där har jag ca 100 läsare per dag.
SÅåååå dåligt :((((
Ajaa.....  Ni som läser min blogg kan väl tipsa mig om länkbyten och så?? :) Puss
SPANSKA PROV HERE WE COME

Dagens Boktips

Innan jag dör

Detta är en av mina absoluta favorit böcker. Välskriven och fylld av livskänsla. Grät, skrattade och häpnade av boken. Detta är en sådan bok som man bara ska läsa.
Detta står på baksidan:
Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar?
Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med.
Så hon gör en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör.
Högst upp på listan står att vara tillsammans med en kille.


"En sorlig och vacker bok. Den handlar om döden, men är en lovsång till livet"

Första sidan i boken berör mig mycket så här kommer den:
Jag önskar att jag hade eb pojkvän. Jag önskar att han hängde i garderoben på en galge. När jag än ville skulle jag kunna ta fram honom och så skulle han se på mig sådär som killar gör i filmer, som om jag var vacker. Han skulle inte säga mycket, mne han skulle andas tungt medan han tog av sig sin skinjacka och knäppte upp bältet i jeansen. Han skulle ha vita kalsonger och vara så vacker att jag nästan svimmade. Och så skulle han ta av mig kläderna också. Han skulle viska: " Tessa jag älskar dig. Jag älskar dig så in i helvete. Du är så vacker"- precis de orden-medan han klädde av mig.
Jag sätter mig upp och tänder sänglampan. Jag har en penna, men inget papper, så på väggen bakom mig skriver jag: Jag vill känna en killes tyngd ovanpå min kropp. Sedan lägger jag mig ner igen och ser ut på himmlen. Den har fått en konstig färg - röd och gråsvart på samma gång, som om dagen håller på att förblöda.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var bara en liten del. Vad tror ni? Visst verkar Tessa underbar?
Författare: Jenny Downham
Sidor: 305
Betyg: 4 1/2 / 5
Såhär såg mitt bokomslag ut, mne det har kommit en nyare version som ser ut såhär:
Puss & Kram Mimmi

Läser just nu:

Läst ut den 4.e delen i prinsessans dagbok till er tjänst så nu är det den 5.e som är pågång!
Till er tjänst var lika underbar som dem alla andra böckerna i serien <3
4/5 Stjärnor : till er tjänst

Puss & Kram <3

Bild

Underbar bild....

puss & Kram mimmi

Citat

Puss & Kram Mimmi <3

15 Saker ni inte visste om mig!

1. Jag har 2 marsvivn & en häst <3

2. Jag har blont hår till axlarna ungefär, lite kortare. ( Har alltid haft kort hår, men sparar ut nu!)
 
3. Jag har tandställning :/ Ska ut till sommarn-hösten :)
 
4. Jag älskar min bokhylla, mina böcker, min läslampa, min säng, mina bokmärken, ALLT som har med böcker att göra! :)
 
5. Jag har glasögon :) (eller linser) fick det ganska nyligen :/
 
6. Skriver en novell ( det vet ni)
 
7. HATAR: Tomater & mjölk uhhhh
Men jag kan äta, salsa, tomatsoppa, ketshup och allt som ineehåller tomater haha
Jag är lite allergisk mot mjölk, men det har jag varit sen födseln. hahaha.
Men jag kan dricka Oboy och så där, en jag kan inte dricka rent mjölk. Nono
 
8. Jag har världens bästa och mysigaste kompisar :* 
Ann, Olena, Matti, Beata, Lollo, mm...
 
9. Jag är med folk väldigt flummig, "rolig", pratglad, är känd för att prata hur snabbt som helst, men egentligen så är jag väldit blyg. Det vet mina närmaste kompisar....
 
10. Jag blir så himmla lätt generad. Av igenting. Ibland märer inte ens jag att jag blir generad men ändå blir jag högröd i ansiktet. så himla pinsmat.
 
11. Ingen av mina kompisar vet att jag hr den här bloggen. HEMLLLIIIISSS
 
12.Jag tycker egentligen inte om att lyssna på musik så jätte mycket. Jag hittar aldrig bra låtar och om jag gör det lyssnar jag så mycket på den låten att jag tillslut bara kräks på den...
 
13. Favorit serier är Vampire Diaries & Gossip Girl. LOOOVVE<3
 
14. Favorit serie: Vampire Acedemy, Twilight, mm....
 
15. Tror på horoskåp, stjärntecken och sådant! Min hobbie!
 xoxoxo
 

Dagens Boktips!

Vad handlar boken om?:

Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.
Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren … 
Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.
Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.
Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?

Min åsikt!:

Detta är en underbar bok som handlar om Antikens Historia fast i en modernare form!
Jag har ju själv läst på om den här historien och mycket i boken är sant!
Jag älskar den berättelsen om Helena & Paris.
Lucas heter egentligen Paris.....

Mitt betyg på boken är 4/5 stjärnor.
Detta är en helt underbar bok! Jag är ganska hård med bedömningen... Den ska egentligen få 5/5, men jämfört med andra böcker så kan jag inte sätte 5/5!

Förattaren är: JOSEPHINE ANGELINI
Puss & Kram Mimmi <3

Prov vecka!

Förlåt för dålig uppdatering, men den här veckan så är det jätte mycket plugg eftersom det är sportlov snart och så! Näst vecka blir också en dålig blogg vecka eftersom det är då alla prov, och föredrag kommer!
Stå ut! Har snart läst ut boken jag håller på och läser till er tjänst!
Jag ska till tandläkaren nu..... önska mig lycka till! :O
PS: Är jätte glad eftersom jag fick A i skolan idag på min Svenska Novell! Den handlar om Antikens historia.
Paris & Det gyllene äpllet.
I nästa inlägg kommer jag skriva mer om det för det är så himla intressant!
Det finns en modern bok om det som jag kommer tipsa om!
Puss & Kram Mimmi

Dagens Boktips

Dagens Boktips blir Expert på att rodna
Tyckte den passade idag eftersom det är alla hjärtans dag, och den handlar mycket kärlek och så.
En väldigt trevlig bok av Katarina Von Bredow. Hon är ju känd för hennes ugdoms böcker och jag har läst några stycken  böcker av henne. Den här är absolut en av mina favorit böcker som hon har skrivt.
Det är inte en av mina favorit böcker så den får 3 stjärna av 5.
Länge sedan jag läste den ioförsig, men man tar det man har! :)
Men jag rekomenderar den ändå!
Natalie, 14 år, vars mamma har skaffat sig en ny kille som hon flyttar ihop med. Mammans nya pojkvän heter Bo, och han har en son, Jerker, som Natalie blir kär i. I och med flytten till Bos hus på landet måste Natalie också börja i en ny skola. Där gäller det för Natalie att komma med i coola gänget. Men hon blir förvånad över hur annorlunda allt är i den nya skolan och den nya klassen. När hon flyttade från stan med vännerna och framförallt Maja så trodde hon aldrig att allt skulle kunna bli bra igen, men livet flyter på med den nya familjen och Natalie avskärmas mer och mer från det liv som har varit, och när Maja kommer på besök känns det inte som vanligt mellan dem. Det handlar också om Natalies nya kompis Ira som skär sig och är coolast på skolan och dessutom är en pluggis. Hela Natalies liv vänds upp och ner. Bo och Natalies mamma åker bort och då startas fest hemma hos dem. Nathalie inser snabbt att allt inte riktigt är som det ska vara...
Puss & Kram

Glad alla hjärtans dag <3

Hej allihoppa! Idag är det den 14 februari och ni vet vilken dag det är va? titta på rubriken ;)
Jag har ingen pojkvän så för mig blir det ingen stor grej!
Jag har proppat i mig choklad för att lindar min oändliga smärta! Nej jag skojar bara.^^^
Jag rå pluggar faktiskt SO, NO, Retorik, spanska & musik
Till imårn: Skriv ett tacktal, matte, engelska
Måndag: föredrag i So, styckemordet på Caterin da costa
Föredrag i No, berätta om mikrovågsugnen och dess uppbyggnad
Tisdag: Spanska prov
vecka 11
måndag: världens största musik prov, kunna berätta om 70 instrument och vilka grupper dem tillhör, historia mm.
Trevligt!!!!!!!
Hoppas ni får en bättra alla hjärtans dag än mig iallafall...
Puss & Kram Mimmi


Vad läser jag nu?

Just nu läser jag faktiskt Prinsessans dagbok!
Pinsamt att jag inte har läst serien, men har inte riktigt kommit in i det! årkat hitta första boken. Men här om dan bestämmde jag mig att gå ut på bok jakt eftersom jag hade lite snålt med böcker att läsa så jag köpte hela prinsessans dagbok serien + 2 andra böcker.
När jag började läsa blev jag som beronde. Jag fastnade driekt och sträckläste. Nu är jag på 4.e boken till er tjänst och hoppas den ska vara lika underbar som dem andra böckerna!
Har ni läst serien?
Vad tyckte ni? <3
Jag har faktiskt sett filmerna, men kommer inte ihåg så mycket! När jag har läst färdigt serien ska jag gå och köpa filmerna så jag kan se dem igen! Dock tror jag att fillmerna var väldigt olika böckerna?
Det finns bara två filmer så dem har dragit ihop nio böcker till två filmer. Imponerande.
Anne Hathaway passar verkligen rollen, tycker jag själv. Många filmer förstör nästan när dem sätter in fel slådespelare! Men här så har dem gjort ett bra jobb!
Hahah hennes makeover:
POK Mimmi <3

Välkommen!

Hej allihoppa! Jag är en tjej på 13 vårar som 14 i april! Jag kallas mimmi av andlednigen att jag avgudade avgudar tecknat och musse pigg! Egentligen är mitt namn inte ens likt mitt smeknamn! haha
Jag har startat denna blogg för alla boktokar som älskar böcker! Men detta är också en blogg för mänsikor som INTE gillar böcker för att mitt mål är att ge er den härliga möjligheten till att upptäcka BÖCKERNS värld.
Detta är ett typiskt första blogg inlägg, lite lagom trist och så. Men snart kommer vi in på det intressanta alltså
BÖCKERNA <3
Jag håller på att skriva på en novel och får se om jag lägger ut den eller inte...
POK Mimmi <3
POK= Puss och Kram <3

Lite klotter <3

RSS 2.0